Сахрана игумана Пантелејмона

У манастиру Св. оца Николаја у Гргетегу у понедељак 1. августа 2016. године сахрањен је отац Пантелејмон (Остојић), игуман манастира Ђипше.
Монашко опело над одром оца Пантелејмона је, испред храма Преображења Господњег на манастирском гробљу, служио Његово Преосвештенство Г. Василије, Епископ сремски, уз мноштво свештеника, монаха, монахиња и верног народа који су, са простора Сремске епархије, али и из многих других епархија наше помесне Цркве, дошли да се опросте од вољеног оца Пантелејмона, предајући његово тело земљи и молећи се за упокојење његове душе.
Господин Епископ је у својој беседи нагласио да управо такав величанствени, пре свега монашки скуп, најбоље сведочи о томе какав је човек био отац Пантелејмон. Својом добротом и несебичном љубављу обасипао је све оне који су му прилазили.
Реч је узео и отац Доситеј, игуман манастира Гргетег и духовни отац новопрестављеног свештенослужитеља Пантелејмона, подсетивши на његов монашки пут, а пре свега на период његовог живота у манастиру Гргетег. Отац Пантелејмон, тадашњи Раде, истицао се као пожртвован човек који је дао велики допринос у обнови те свете обитељи.
Након сахране, за окупљене је припремљена трпеза љубави трудом гргетешког сестринства.

С. Лакетић, М. Јањић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *