Савиндан у Руми

У суботу, 27. јануара, на Савиндан, у храму Вазнесења Господњег у Руми служена је Света Литургија, којом је началствовао јереј Ђорђе Санчанин, уз молитвено присуство протојереја Драгана Арсеновића. Након молитвено уздигнуте благодарности Богу што је сабрао велики број верних у овај свети храм, отац Ђорђе се присутнима обратио пригодном беседом, подсећајући их на значај окупљања у циљу заједничке молитве.

У наставку се отац Ђорђе захвалио свим овогодишњим кумовима, који су принели жртве у част и спомен Светога Саве, те позвао и остале да се прихвате кумства за следећу годину. Како за кумство једине услове представљају љубав и добра воља, на свештеников позив одазвала се Анастасија Санчанин.

Потом је уследио пригодан „Светосавски програм“, у ком је учешће узео велики број малишана и школараца различитих узраста. Колаж песама и рецитација посвећених Светом Сави изведен је у сарадњи вероучитељице Биљане Гудовић, деце која похађају веронауку и оца Ђорђа. Том приликом свештеник Ђорђе је, захваљујући светосавским кумовима и људима добре воље, својим најмлађим парохијанима поделио стотину пакетића, спремљених за ову прилику.

Захваљујемо се господину Давору Лазићу за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *