Старопазовачки гимназијалци у посети Евангелистичкој цркви

У среду, 22. новембра 2023. године, ученици Гимназије “Бранко Радичевић” из Старе Пазове, одељења 2ц, 2д и 4а, су заједно са својим професорима Географије, Либушом Симендић, Словачког језика, Владиславом Хавран и Верске наставе, Александром Ђурђевићем, посетили Евангелистичку цркву.

У цркви су нас дочекали домаћин, фарар Игор Фелди и Православни свештеник, протојереј-ставрофор Срђан Ђурђевић. 

Пожелевши нам добродошлицу и исказавши радост и љубав што нас види у својој цркви, фарар Игор се осврнуо на општу историју Евангелистичке Цркве и на историју Старе Пазове и Словака у њој. 

Уследио је говор оца Срђана о љубави, толеранцији и односу између Српске Православне Цркве и Словачке Евангелистичке Цркве у Старој Пазови. Сваке године, на Бадњи дан, 6. јануара и 24. децембра бива обострана посета, оца Срђана Евангелистичкој цркви и фарара Игора Православној цркви, храму Светога пророка Илије. Отац Срђан је истакао да сваком човеку требамо да прилазимо с љубављу Христовом, невезано ко је ко, и да Српски и Словачки народ у Старој Пазови тако и функционише, као једно. 

Ово је прва посета старопазовачких гимназијалаца Евангелистичкој цркви, којом су ђаци имали прилике да виде које су то сличности и разлике двеју Цркава. 

Александар Ђурђевић, учитељ вере 

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *