Храмова слава у Вашици

На празник Обновљења храма Светог великомученика Георгија (Ђурђиц), 16. новембра 2023. године, парохијани Вашице прославили су своју храмовну славу.

Свету Литургију служили су протојереј Ратко Нонковић, старешина храма Светог великомученика Георгија у Вашици, протонамесник др Борис Фајфрић, парох батровачки, који је началствовао на евхаристијском сабрању, протонамесник Сава Симић, јереји Гостимир Душанић, парох у Илинцима, Стефан Сремац, парох у Моровићу и Лазар Павић, парох у Адашевцима. Светој Литургији молитвено је присуствовао и протојереј-ставрофор Радомир С. Мишић, архијерејски намесник шидски. Такође, на богослужењу је био присутан и бројни верни народ, као и ученици нижих разреда издвојеног одељења ОШ ,,Вук Караџић“ у Вашици, предвођени учитељима Милошем Марковићем, Драганом Дамјановић, Љиљаном Марковић и Браниславом Стојковић, као и вероучитељем Ненадом Србљанином.

По завршетку Свете Литургије, верном народу се пригодном беседом обратио протонамесник др Борис Фајфрић, поучивши их о величини и значају данашњег празника, након чега су освештани славски дарови, које су принели кумови данашње славе.

Након богослужења за све присутне приређена је трпеза љубави, трудом и старањем надлежног пароха, оца Ратка.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *