Саопштење: Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду

Саопштење за медије:

У Русији ће у наредних десет дана боравити млада певачица из Ораховца на Косову и Метохији Павлина Радовановић. Ово је њена друга посета овој земљи, и овог пута, организована на иницијативу Руског дома у Београду. Павлину овде очекује низ активности, а главни разлог њеног одласка у Русију је учешће на међународном фестивалу за подршку руској историји и култури „Од овог не одступамо (На том стоим)“, који ће по први пут бити одржан у Пскову.

Павлину су данас у Москви дочекали представници организационог комитета Фестивала, а већ сутра почиње званични програм њене посете. Са њом ће се у Москви 16. новембра састати игуман Храма Благовести Пресвете Богородице отац Сергеј, који ће благословити њен боравак.

Након обиласка Москве и учешћa у Гала концерту у једном од престоничких Културних центара, Павлину сутрадан дочекује град домаћин фестивала Псков. Свечано отварање овог културног догађаја планирано је за 18. новембар у Псковској филхармонији, највећој концертној дворани у граду. Павлина ће имати прилике да се у неколико наврата представи у оквиру концертних програма, на којима ће учествовати солисти из петнаест земаља света, међу којима су Велика Британија, Италија, Канада, Кина, Француска и др. Поред учешће на Фестивалу, Павлину очекују бројне образовне активности, као што су радионице врсних вокалних уметника, посете културним и духовним знаменитостима града, у које је уврштен и његов најважнији духовни центар – Псковско-печерски манастир.

Своје утиске са Фестивала и боравка у Русији Павлина ће сумирати по повратку у Москву 25. новембра, у телевизијској емисији на руском каналу «Царьград».

Павлина Радовановић из Ораховца, Косово и Метохија, интерпретатор је косовских и народних песама. На иницијативу и у организацији Руског дома, са само 12 година Павлина је одржала свој први солистички концерт у Београду. Кроз свој рад прикупља новац за Косово и Метохију и за светиње које се тамо налазе. За свој рад има благослов владике рашко-призренског Теодосија.

Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *