Снимање емисије “Анђеоским гласом до светлих висина” у Вазнесењском храму у Руми

И ове недеље, 17. септембра 2023. године, храм Вазнесења Господњег у Руми је био центар саборних активности наше црквене заједнице. Свету литургију је служио протојереј Драган Арсеновић а молитвено је био присутан јереј Ђорђе Санчанин.

Захваљујући доброј сарадњи Управе храма Вазнесења Господњег и редакције радија Епархије сремске Српски Сион у продужетку литургије је снимљена још једна епизода емисије “Анђеоским гласом до светлих висина”.

Тим поводом, ђаци веронауке предвођени вероучитељицом Биљаном Гудовић су отпевали неколико песама у храму, а потом је отац Ђорђе говорио о животу и раду храма Вазнесења Господњег и Светосавске омладинске заједнице.

Напослетку Свете литургије, у парохијској сали, истакнути члан Светосавске омладинске заједнице господин Давор Лазић је говорио о активностима заједнице под окриљем храма Вазнесења Господњег, а затим је отпевао неколико ауторских песама. Након њега су и ученици веронауке такође узели учешћа у извођењу духовних и родољубивих песама. Том приликом, Анастасија Санчанин је отпевала песму “Вила са Кошара”.

Сви присутни су послужени слаткишима, сланим пецивима и соком.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *