Братски састанак свештеникâ и вероучитељâ Арх. нам. пећиначког у Огару

        У навечерје празника Св. мученика Андреја Стратилата, Архијерејско намесништво пећиначко је, 31. августа 2023. лета Господњег, одржало осмо редовно месечно састајање. Вечерње богослужење, у Св. храму преноса моштију Св. оца Николаја Мирликијског у Огару, служено је у 18 часова. Вечерњим богослужењем је началствовао јереј Слободан Мицић, парох обрешки, уз појање свештенства Архијерејског намесништва са вероучитељима и молитвеним учествовањем чланова ЦО и вернога народа. По завршетку вечерњег богослужења служено је молепствије против помора стоке, пошасти која је дубоко погодила овај део Срема. Затим се Архијерејски намесник присутнима обратио пригодном беседом.  

          У наставку је, у парохијском дому, одржан братски састанак свештенства и вероучитеља. Након прочитане молитве ”Царе Небески”, браћа свештеници и вероучитељи са својим Арх. нам. пећиначким протонамесником Бојаном Мијановићем, парохом пећиначким и јерејем Божидаром Васићем, парохом огарским – домаћином овога братског састанка и координатором верске наставе за наведено намесништво –  приступили су конструктивном дијалогу на разне актуелне теме и збивања у Архијерејском намесништву, уз разматрање минулих, као и наступајућих догађаја. Особито је изражена благодарност Његовом Преосвештенству Епископу сремском господину Василију за сваки вид очинске подршке и  координатору за верску наставу Епархије сремске, проф. др Драгомиру Санду, као и његовом заменику господину Стефану Недићу.

          По завршетку братског састанка уприличена је трпеза љубави за све присутне, коју је за ову прилику припремио парох огарски са својом попадијом и парохијанима, у летњиковцу парохијског дома, у Огару.

Приредио:

јереј Слободан Мицић

прив. парох обрешки

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *