Епископ сремски обишао Светиње оштећене суперћелијском олујом

Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије обишао је монашке обитељи и насеља у својој Епархији, која су нарочито снажно била погођена суперћелијском олујом која је прошле недеље захватила и просторе Срема. Овај редак атмосферски феномен има склоност да произведе опасне непогоде, попут дивљих ветрова, крупног града, а понекад и торнада, који иначе нису типични за наше географско подручје. Метеоролози упозоравају да такве олује имају посебне карактеристике, које их разликују од уобичајеног невремена и да због тога захтевају веома пажљиво праћење и благовремена упозорења.

Током прошле седмице, опасна и крајње разорна временска неприлика је у значајној мери оштетила више сакралних здања на канонском подручју сремске дијецезе, као и покретну и непокретну имовину овдашњих житеља. Под екстремно снажним ударима ветра, разбијени су прозори, оштећени кровови и искривљени или сломљени крстови на преко 50 богослужбених објеката у Епархији сремској.

Његово Преосвештенство је, у присуству њихових настојатеља, обишао оштећене светиње, али и своје бројне епархиоте, упутивши им речи подршке и молитвене утехе.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *