ДЕЧИЈИ ДАН у порти храма Светих Кирила и Методија у Сремској Митровици

У навечерје празника Преподобног Сисоја Великог у уторак, 18. јула по седми пут на велику радост деце одржане су игре без граница и спортски дан у коме су учествовали малишани из парохије којој црква припада. Временски услови су били готово ванредни, но ни велика врућина није спречила децу да дођу у порту храма и да одмере спортске снаге са својим вршњацима.

Најпре су принесени и освећени славски дарови, сви учесници су окретали славски колач, а после молитве дечица су се попут пчела разлетела по црквеном дворишту тражећи спортску дисциплину у којој би били најбољи и најуспешнији. И заиста нема лепше музике од дечје граје и слава Богу што је помогао да овај дан поново остане као дан за памћење свој деци, а и нама одраслима који смо се нашли овде.

Надметање је одржано у тринаест дисциплина, а да би било што праведније, категорисано је  по узрасту и посебно за дечаке и  девојчице. У свакој игри делегирали су два одрасла члана са јасним упутствима у правила, јер деца су најправичнији и најискренији део нашег друштва и то треба чувати и неговати као један од највреднијих дарова.

На крају дана, у сам сумрак проглашени су победици којима је отац Саво Ракита, старешина храма и организатор игара уручио дипломе и даровао медаље са утиснутим крсним знаком и датумом одржавања, да деци остане за успомену и сећање на овај диван летњи дан.

Текст и фотографије

Храм Св. Кирила и Методија

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *