Заветни дан Свете мученице Недеље у Новој Пазови

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, у недељу по Петровдану празнује се дан Свете мученице Недеље као заветни дан храма Светог првомученика и архиђакона Стефана. Ове године то је било 16. јула, а Шесте недеље по Педесетници.

Свету Литургију са почетком у 9.00 сати служио је јереј Александар Маџаревић, а појао је хор храма Свете Петке “Свети владика Николај Српски” предвођен диригентом Александром Божићем. Отац Александар је осветио и прелио вином славске дарове које су принели овогодишњи кумови Љубомир и Милица Скробић. За следећу годину се пријавио да буде кум Дејан Русић. 

Истога дана, у 18.00 часова, вечерње је служио јереј Стефан Гавровски, а појали су протонамесник Предраг Антонијевић, јереј Милорад Бојчић, као и остали свештеници архијерејског намесништва старопазовачког и чланови поменутог хора.

Протојереј-ставрофор Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки, захвалио се братији свештеницима, кумовима, приложницима и свима који су на било који начин учествовали и помагали овај нови храм, а посебна захвалност је упућена ктитору Раденку Ђуричићу и његовој породици.

За све присутне је припремљена вечера као телесно окрепљење овог врелог летњег дана.

Текст и фотографије: јереј Светогор Сандић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *