Духовно сабрање и трпеза љубави у организацији храма Вазнесења Господњег и Светосавске омладинске заједнице у Руми

У недељу 18. Јуна 2023. године, у храму Вазнесења Господњег у Руми, свету литургију су служили пензионисани парох румски протојереј-ставрофор Јован Јовичић и парох прве Вазнесењске парохије јереј Ђорђе Санчанин.

Напослетку свете литургије отац Ђорђе се обратио верном народу пригодном беседом, тумачећи данашње прочитано јеванђеље. Затим је отац Ђорђе позвао све присутне на трпезу љубави у парохијску салу.

Трпеза љубави је припремљена за сав благочестиви народ захваљујући донацији рибе породице Вујачић -“Бутик Риба Вујке”, г-дину Милораду Павловићу који је спремио рибљи паприкаш и члановима Светосавске омладинске заједнице који су и овог пута, заједно са својим свештеником оцем Ђорђем Санчанином, уложили труд и вољу да се верни народ окупи, како на литургији тако и на трпези љубави.

У оквиру данашњег окупљања члан Светосавске омладинске заједнице и тренер теквондо клуба “Змај” из Руме, г-дин Борислав Крстић, је уз помоћ ваге добровољно извршио анализу телесног састава свих који су желели да учествују у овој акцији.

Светосавска омладинска заједница са својим духовником оцем Ђорђем наставља свој рад у оквиру храма Вазнесења Господњег и већ следећу недељу позива све да дођу на свету литургију и потом на трпезу љубави, посни пасуљ, у парохијској сали.

Текст и фотографије: јереј Ђорђе Санчанин

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *