Слава манастира Јаска

На празник Силаска Светог Духа на апостоле, 4. јуна 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је Свету архијерејску Литургију у манастиру Јаску. Преосвећеном Владици су саслуживали протојереј-ставрофор мр Јован Милановић, ректор Богословије Светог Арсенија, протојереј-ставрофор Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски, протојереј Слободан Вујасиновић, архијерејски намесник сремскокарловачки, протојереј Бранислав Мишковић, парох румски, јереј Чедомир Грујић, парох јазачки и епархијски ђакон Горан Власац.

Уз мноштво верног народа, богослужењу је молитвено присуствовало сестринство ове свете монашке обитељи.

За торжественост и химничност Свете Литургије у значајној мери је заслужан и хор „Свети Стефан Дечански“ из сремскокарловачког храма Светих апостола Петра и Павла.

Након што је пререзан славски колач, присутни су позвани на трпезу љубави, припремљену трудом јазачког сестринства. Том приликом, ректор Богословије Светог Арсенија у Сремским Карловцима елоквентно је беседио о рођењу и мисији богочовечанског организима Цркве Христове, као и о мистичној тајни Духа Светога, који се до садашњих дана непрекидно прожима кроз историјско трајање Цркве, од времена Свете Педесетнице, која је и овом приликом достојно обележена у најстаријем женском манастиру у Епархији сремској.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *