Хуманитарни турнир Светосавске омладинске заједнице у Карловчићу

Испуњење Господње заповести о љубави према Богу и ближњима јесте истински смисао постојања свакога човека.

Пример испуњења ове заповести је хуманитарни турнир у баскету који је организовала 20. маја 2023. године Светосавска омладинска заједница у Карловчићу, при Архијерејском намесништву пећиначком, на челу са јерејем Јованом Стегњајићем и представником СОЗ-а Иваном Гмизићем.

Повод за организовање овога турнира је прослава храмовне славе – преноса моштију Светог оца Николаја и прикупљање помоћи за страдални српски народ на Косову и Метохији.

Турнир је одржан на кошаркашком терену у Карловчићу. Учествовало је шеснаест екипа. Турнир је пратио велики број људи, као и свештенство Архијерејског намесништва пећиначког – на челу са протонамесником Бојаном Мијановићем, Архијерејским намесником и парохом пећиначким.

Медаља за освојено прво место додељена је екипи „Гето“ из Пећинаца, за друго – „Пецарошима“ из Угриноваца, за треће – „СЦ Дерби“ из Купинова. Најбољи играч турнира је Иван Плавшић.

На турниру су прикупљена новчана средства у износу од 1.500 евра, која ће СОЗ проследити нашем страдалном народу на Косову и Метохији.

Благодаримо оцу Слободану Мицићу за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *