У румској гимназији одржано предавање у оквиру ваннставних активности Верске наставе на тему “Учешће младих у животу Цркве”

Дана 16. маја 2023. године у Гимназији “Стеван Пузић” у Руми, одржано је предавање у оквиру ваннставних активности Верске наставе на тему “Учешће младих у животу Цркве”.

На позив директорке школе  Марине Малетић и вероучитеља јереја Марка Јањића, предавање је одржао Архијерејски намесник и парох румски, протојереј – ставрофор Сретен Лазаревић.

Отац Сретен, обратио се присутним професорима и ученицима поздравним речима а затим и својим дивним словом поучио ове младе чланове Цркве Христове који је њихов значај, као и учешће у животу Цркве, пре свега кроз литургијски живот и заједницу Цркве као Тела Христовог. Охрабрио је својим речима и подржао ученике, као младе људе који имају много искушења, али и снаге да својим умећем и знањем, које стичу свакодневно, превазиђу кризне ситуације са којима се суочавају.

Заједничарење, пре свега кроз Свету Литургију, и несебична љубав кроз коју исказујемо подршку једни према другима, може бити одговор на многа питања са којима се суочава данашња омладина, која пре свега треба да се огледа у светлости и радости Јеванђеља Христовог.

Благодаримо вероучитељу, презвитеру Марку Јањићу, на достављеном извештају

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *