Освећење темеља парохијског дома у Новој Пазови

У навечерје празника Светог Василија Острошког Чудотворца, дана 11. маја 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ сремски господин Василије освештао је темеље парохијског дома при храму у изградњи Светог првомученика и архиђакона Стефана у Блоку 9 у Новој Пазови, уз учешће и присуство више свештеника и ђакона.

Старање око изградње новог храма и парохијског дома поверено је архијерејском намеснику старопазовачком протојереју-ставрофорау Зорану Јовићу. Главни ктитор храма Светог архиђакона и првомученика Стефана је господин Раденко Ђуричић, док се парохијски дом гради уз несебичну помоћ и подршку локалне самоуправе на челу са председником Општине Стара Пазова господином Ђорђем Радиновићем.

У својој архипастирској беседи Преосвећени владика је изразио радост и пожелео добро здравље и сваки Божји благослов господину Радиновићу и Ђуричићу, проти Зорану, њиховим породицама, радницима, као и свим ктиторима и приложницима који учествују у изградњи новог храма.

Након молитвеног чина освећења темеља парохијског дома уприличено је послужење у црквеној сали при хаму Свете Петке у Новој Пазови. Током трпезе љубави владика Василије говорио је о животу и чудима Светог Василија Острошког.

Ђакон Стефан Гавровски

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *