Представљена књига архимандрита др Клеопе Стефановића СВЕТА ПЕТКА

По благослову Епископа сремског господина Василија и Митрополита молдавског и буковинског господина Теофана, у свечаној сали Карловачке гимназије представљена је књига СВЕТА ПЕТКА, аутора архимандрита др Клеопе Стефановића.

Многобројни гости, пријатељи аутора, ходочасници, познаници архимандрита Клеопе испунили су велелепну салу и са посебном пажњом саслушали казивање архимандрита Клеопе о његовом доживљају Свете Петке, чији је кивот отварао сваки дан свог боравка на студијама у Јашију у Румунији. Казивање архимандрита др Клеопе можете саслушати у прилогу.

На представљању ове књиге говорили су Његово Преосвештенство Епископ сремски господин Василије, који је надахнуто казивао о србској светитељки, чије се мошти налазе у Јашију у Румунији, али да се и у Србији у неколико светиња налазе честице моштију Свете Петке. У својој поздравној беседи председник Општине Сремски Карловци господин Александар Стојкечић се захвалио аутору и издавачу на прилици да се управо у Србском Сиону представи ова књига. На крају, представници издавача су уручили један уникатни примерак ове књиге Епископу сремском господину Василију.

За време програма представљања књиге о Светој Петки своје учешће су узели и појци Карловачке богословије са диригентом професором Јованом Стојановићем чије појање можете саслушати у прилогу. Након представљања, појања и беседе уследиле су честитке аутору књиге Света Петка архимандриту др Клеопи Стефановићу, игуману манастира Ваведења Пресвете Богородице у Сремским Карловцима. Издавач и домаћин су у библиотеци Карловачке гимназије приредили коктел за госте.

Текст, фотографије и звучни записи: Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Представљање књиге Света Петка архимандрита др Клеопе Стефановића

Појање Карловачких богослова на представљању књиге Света Петка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *