Одржан трећи Васкршњи фестивал у Лаћарку

На Васкрсни понедељак, 17. априла 2023. године, по свршетку Свете Литургије којом је началствовао протојереј Милија Глигић, одржан је трећи Васкршњи фестивал у порти нашег храма. Ову традицију је започео 2021. године садашњи старешина храма, јереј Бранислав Дивљак. 

“Овај свет, наследили смо од наших предака, а позајмили смо га од наших потомака, зато би требало да се потрудимо да од њега направимо што лепше место за живот. Радујте се децо, јер свима нама ваша љубав и осмеси показују и сведоче да је Христос заиста Васкрсао, да је Живот победио смрт и да ће се после сваке ноћи родити ново јутро обасјано светлошћу Христовог Васкрсења.” – речи су нашег старешине.

Ове године, Васкршњи фестивал су чиниле следеће дисциплине:

1. Културно-уметнички програм

2. Тркање са јајетом у кашици

3. Избор за најлепше јаје

4. Избор за најјаче јаје

5. Хватање васкршњег зеца

Као што смо раније напоменули, цео догађај је прожет хуманитарним карактером, како би помогли нашој милој суграђанки Милици Васиљевић (8), зато се овом приликом захваљујемо удружењу жена “Лаћаркуше”. Прикупљено је 31.080 динара и 30 еура, а новац је предат нашим “Лаћаркушама”, које ће новац уплатити на рачун Весне Васиљевић 160-5500100573734-41 (BANКА INTESA). Позивамо све људе добре воље да помогну малој Милици, како би могла да се радује животу као и сва остала деца, новац можете уплатити на горе поменути рачун.

Захваљујемо се људима који су финансијски помогли организовање овогодишњег фестивала. Захваљујемо се Месној заједници Лаћарак на челу са госпођом Весном Скакун, ОШ “Трива Витасовић-Лебарник” на челу са господином Златком Вулетићем, господину Марку Ковачевићу, Четничкој омладини из Сремске Митровице на челу са господином Урошем Армушом, Светосавској омладинској заједници Лаћарак на челу са господином Николом Вуићем и свима вама драги родитељи и верни народе, који сте омогућили да овај свети дан посветимо истинским сведоцима Христовог Васкрсења, нашој дечици. 

Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима живот дарова!

Благодаримо оцу Браниславу Дивљаку за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *