Велика среда у храму Свете Петке у Новој Пазови

Сећајући се жене грешнице која је миром помазала ноге Спаситеља и тиме наговестила погребење Христово, али и Јудину издају Господа Христа, Црква је устројила среду као дан поста. Почевши од среде прве недеље Часног поста, закључно са Великом средом у архијерејском намесништву старопазовачком служене су Литургије Пређеосвећених Дарова. Велика среда била је дан сабрања свештеног братства и дан када су последњу Литургију Пређеосвећених Дарова у овој години служили сви протојереји окупљени око архијерејског намесника старопазовачког протојереја-ставрофора Зорана Јовића.

Светом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Миодраг Лујић, уз саслужење свих протопрезвитера, као и ђакона, уз молитвено присуство и учешће свих свештеника архијерејског намесништва старопазовачког. Протојереј Радисав Трајковић произнео је проповед, подсетивши нас на драматичне догађаје који су се догодили на Велику среду.

Истог дана са почетком у 18.00 часова служена је Света Тајна Јелеосвећења. Надахнутим речима верницима се обратио протојереј Ђорђе Ковљен. Архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Зоран Јовић изразио је благодарност свим свештенослужитељима који су узели молитвеног учешћа у Светој тајни Јелеосвећења, као и свима вернима. Припремљено је укрепљење сходно типику Велике недеље.

Ђакон Стефан Гавровски

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *