Предавање о „улици бола“ и путу страдања Господњег (звучни запис)

Након Свете литургије на Цветну недељу на којој је беседио о свечаном уласку Господа Исуса Христа у Јерусалим, протонамесник Радославав Радовановић, парох Саборног храма Светог Великомученика Димитрија у Сремској Митровици био је домаћин још једног у серији предавања којима се верни народ у ишчекивању радосног празника поучавао детаљима и поукама из последњих сати земаљског живота Господњег.

После уласка Спaситеља у Свети град у највећој могућој скромности, уз одушевљење и поштовање тамошњег народа – догађаја који је најављен и давно записан у Светим књигама, невино осуђеном Господу ускоро је требало проћи „улицом бола“. Ово је била тема недељног приповедања проте Радослава.

Причу о Христовом страдалном путу отац Раде започиње наводима из лажних оптужби јеврејских народних првака и свештеника и најригорозније пресуде римских власти која је из њих произашла. Прота је у наставку исцрпно говорио о свакој од 14 тачака на путу Господњег страдања а пошто је и лично ходочастио на овим светим местима, могао је довољно сликовито описати сваку од ових тачака и патњи невино осуђеног Спаситеља света.

Д. Мостарлић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *