Исповест свештенства и вероучитеља Архијерејског намесништва пећиначког

„Грех свој казах Теби и кривице своје не затајих; рекох: Исповедам Господу преступе своје и Ти скиде с мене кривицу греха мојега.“ (Пс 32, 5)

Свештенослужитељи, вероучитељи и верни народ Архијерејског намесништва пећиначког, на челу са Архијерејским намесником пећиначким, протонамесником Бојаном Мијановићем, приступили су Светој Тајни Исповести на Светој Архијерејској Литургији Пређеосвећених Дарова, одржаној 31. марта 2023. године, у Брестачу.

Свету Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, а саслуживали су му протојереј Недељко Ковач, парох дечки, јереј Бојан Весић, парох купински и епархијски ђакон Горан Власац.

Својим појањем, лепоти богослужења су допринели јереј Слободан Мицић, парох обрешки, јереј Милан Главашевић, парох попиначки и сибачки, Господин Марко Палежевић, докторант на теолошком факултету у Солуну, те вероучитељи Марко Ракић и Петар Кашић.

Реч по(р)уке из Светог Писма Старог Завета кроз читање Паримија, верном народу упутио је протојереј-ставрофор Миле Јокић.

За исповедника Архијерејском намесништву пећиначком, благословом Његовог Преосвештенства, одређен је протојереј-ставрофор Рајко Цабунац, свештеник у пензији.

На концу Свете Литургије, свештенослужитељи, вероучитељи и верни народ, имали су прилику послушати и у своје срце примити родитељску реч свогАрхипастира, Владике Василија, који је истакао важност покајања, али и узвишеност свештеничке службе.

По одслуженој Литургији домаћин, протојереј-ставрофор Томислав Којић, упутио је позив браћи свештеницима и вероучитељима да се једнодушно сви заједно окупе и око трпезе, током које је, по благослову Његовог Преосвештенства, јереј Божидар Васић, парох огарски прочитао текст проф. др Ненада Милошевића о служењу Свете Литургије Пређеосвећених Дарова.

На самом крају, Архијерејски намесник пећиначки, протонамесник Бојан Мијановић је изразио своју захвалност Епископу на свој љубави и пажњи, а домаћинима и осталој браћи свештеницима и вероучитељима пожелео крепко здравље и истрајност у љубави Господњој и сваком добру, као стазама које воде у Царство Небеско.

Јереј Божидар Васић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *