Духовно вече у Храму Рођења Пресвете Богородице у Сремској  Каменици

У недељу, 19. марта, када наша Света, саборна и апостолска црква прославља Света 42 мученика aморејска, сабрали смо се у 17.00 часова на вечерњој служби у храму посвећеном Рођењу Пресвете Богородице у Сремској Каменици. Након вечерње службе коју је служио архијерејски намесник подунавски, протојереј – ставрофор Гавро Милановић, имали смо част да присуствујемо лепој духовној вечери на којој је говорио цењени духовник, игуман манастира Тумане, архимандрит Димитрије Плећевић.

На почетку духовне вечери отац Димитрије је поздравио све присутне и захвалио се оцу Жељку Кусићу на позиву, као и градској управи која је подржала овај духовни скуп. Отац Димитрије је на леп начин приближио људима сврху поста, а дао је и доста корисних савета и упутстава верном народу у погледу тежине свештеничког позива. На сликовит начин је објаснио народу да су и свештеници људи, као и сви остали, и да треба да их волимо и разумемо. Објаснио је и да чињење добрих дела не треба да ограничавамо само на период поста, него да увек треба да се трудимо да будемо добри и честити људи. Оно што је мене као госта одушевило јесте то што је велики број младих људи дошао на ово духовно вече, а нарочито ученика и ученица средњих школа у Сремској Каменици, који су дошли да своју душу напоје лепим и поучним речима оца Димитрија.

Својој браћи свештеницима из Сремске Каменице желим да организују још пуно овако лепих и поучних предавања на корист својој души и наравно на корист свим парохијанима из Сремске Каменице.

Аутор текста: ђакон Александар Цигановић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *