Духовни концерт дечјег црквеног хора ,,Прота Симеон“

У клубу за дневни боравак за одрасла и старија лица у старопазовачком градском парку, 23. марта 2023. године одржан је концерт дечјег црквеног хора ,,Прота Симеон“ посвећен 113. поселу ,,Феникс и пријатељи“.

Дечји хор са својим вероучитељем овај концерт наменио је особама са инвалидитетом – члановима удружења за афирмацију инвалида ,,Феникс“.

Концертом је свечано обележено 29 година постојања и рада овог удружења.

Присутне је поздравила председница удружења Јелица Деспот, захваливши се ученицима и вероучитељу ОШ ,,Симеон Араницки“ на труду и љубави, као и жељи да своје време проведу са особама са инвалидитетом и старијим лицима. Дечји црквени хор представио је руководилац хора ђакон Стефан Гавровски, након чега су деца певала изабране црквене, као и косовске песме. Концерту су присуствовали и родитељи ученика – чланова хора са просветним радницима школе, представници Центра за Социјални рад, књижевници и песници, многобројни гости, пензионери, особе са посебним благословом, као и верни народ.

Током вечери препуне емоција чланови хора су својом песмом пробудили најлепша осећања међу присутнима, који су својом радошћу посведочили да физичке и менталне баријере са којима се сусрећу не могу бити препрека за радост и љубав. У току вечери пригодним речима присутнима се обратио протојереј-ставрофор Миле Јокић, пензионисани парох и дугогодишњи Архијерејски наменсник старопазовачки, као и протојереј Никола Деспот, парох старопазовачки.

Након концерта уручене су захвалнице дечјем хору као и вероучитељу, након чега је уследила трпеза љубави.

ђакон Стефан Гавровски

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *