Литија поводом Недеље православља у организацији Вазнесењског храма у Руми

У недељу 5. Марта 2023. године, када наша Српска Православна Црква прославља Недељу православља, у храму Вазнесења Господњег свету литургију је служио протојереј Драган Арсеновић, а молитвено је био присутан јереј Ђорђе Санчанин. Учешће у светој евхаристији су узели сви присутни на светој литургији.

После свете литургије верни народ је са иконама кренуо у литију која је по први пут, не само у историји Вазнесењског храма него и читавог града Руме, била уприличена у част НЕДЕЉЕ ПРАВОСЛАВЉА.

Бројни Румљани најстаријег краја у Руми, маљанског краја, били су у литији а многи су радосно испред својих домова поздрављали учеснике литије.

Румљани су и овог пута литијом у част Недеље православља показали своју љубав према Богу који је помогао да се сачува православна вера кроз многе векове а нарочито да православни хришћани победе иконоборце и да се сачувају свете иконе у Цркви.

Велику захвалност изражавамо и према члановима Полицијске станице у Руми који су затворивши делове улица Станка Пауновић Вељка, Гробљанске, Атанасија Стојковића и Дрварске обезбедили да литија прође неометано од стране учесника саобраћаја.

У нади да ће нас следеће године бити још више, поздрављамо Вас и све верне пратиоце радија Српски Сион.

Јереј Ђорђе Санчанин

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *