Одржано предавање у сали храма Вазнесења Господњег у Руми

У навечерје празника Света Три Јерарха, после вечерњег богослужења, у парохијској сали храма Вазнесења Господњег у Руми, одржано је предавање на тему: “Дрога, алкохол и коцка међу младима – наша реаговања”.

Предавачи су били проф. др Зоран Павловић, шеф кривично-правне катедре на Правном факултету за привреду и правосуђе у Новом Саду и мср Ђорђе Санчанин, парох I парохије храма Вазнесења Господњег у Руми и докторанд III године на већ поменутом факултету.

Дивно вече пред многобројним парохијана, који су испунили парохијску салу, отворио је свештеник Ђорђе Санчанин са топлим речима добродошлице свим присутнима. Свештеник Ђорђе је нагласио да је циљ сабрања на горе поменуту тему да сви заједно, као жива Црква, као друштво, допринесемо да се број оних који су кренули путем порока дроге, алкохола и коцке смањи и да не окрећемо главу од оних који су кренули тим погрешним путем него да њима и њиховим родитељима помогнемо.

Свештеник Ђорђе је даље све присутне упутио у мотиве и старосно доба зашто и када млади крећу путем порока дроге и алкохола али исто тако упутио савете који могу помоћи у борби са овим пороцима који утичу не само на развој многих болести него и на деградирање личног идентитета али и целокупне породице.

Професор др Зоран Павловић је у свом обраћању младима представио колико је порок коцке опасан по младу популацију и упозорио на фазе које коцкар пролази а напослетку долази до фазе очаја када чини све оно што је супротно хришћанским и етичким начелима.

Свештеник Ђорђе је говорио и о активностима која ће се испред управе храма Вазнесења Господњег организовати и која ће бити још један подстрек за окупљање младих људи у Цркви.

После одржаног предавања сви присутни су послужени у парохијској сали где су наставили своје разговоре и поделу утисака.

За текст и фотографије благодаримо оцу Ђорђу Санчанину

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *