Патријарх Порфирије разговарао са председником Бискупске конференције Словеније

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 17. новембра 2022. године у Патријаршијском двору у Београду Преузвишеног Бискупа Новог Места г. Андреја Сају, председника Бискупске конференције Словеније.

У разговору, вођеном у духу хришћанског разумевања, саговорници су истакли потребу за узајамном подршком пред изазовима са којима се сусреће данашња Европа.

Патријарх Порфирије је изразио захвалност на отвореној сарадњи Римокатоличе Цркве са Српском Православном Црквом на простору Словеније, са уверењем да ће успешно остварење започетих пројеката на разним пољима хришћанске мисије бити нови импулс за развој традиционално добрих односа српског и словеначког народа.

Председник Бискупске конференције Словеније је истакао потребу за настављањем континуираног дијалога две Цркве, што може бити пример другим друштвеним структурама, али је и нужан предуслов за заједничко успешно превазилажење друштвених проблема.

Пријему су присуствовали Преосвећени Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског; Узорити Бискуп цељски г. Максимилијан Матјаж; као и протођакон др Драган Радић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *