Литургијско сабрање у Бољевцима

Литургијско сабрање у цркви Свете Петке у Бољевцима у недељу 13. новембра 2022. године обележило је неколико догађаја из којих можемо видети милост Божју и благодарност Богу.

Дечкић Михајло донео је пупољак, дар свом како каже Баћушки, те је нама показао како се у цркву долази код свог свештеника.

А за праунуче, новорођеног житеља Бољеваца, доноси прабака милоште да заблагодари Богу и Светој Петки и да радост подели са својом другом породицом, православном заједницом ове цркве која се непрестано обнавља и материјално и духовно.

Бољевачка црква се украшава непрестано, тренутно се ради рестаурација иконостаса. И на Светој Литургији пева се и слави Господ, певница звучи као хор анђела, а млади помоћник у олтару све прати и све стиже.

У својој проповеди отац Драган је поучавао своју паству како да у мислима и срцу непрестано држе Господа, како да му се искреном молитвом обраћају, да им срца не захладне, већ милосрђе и љубав да исказују једни према другима.

Кад год човека пут нанесе у ову сремску богомољу, види човек да се овде ниже молитвени бисер до бисера, да се корак по корак напредује и лествицама ка небу се полако пењу парохијани са својим свештеником,  јеванђелским животом, трудом, радом, молитвом, постом и причешћем.

Текст, фотографије и звучни запис: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

Беседа протојереја-ставрофора Драгана Гвозденовића, старешине цркве Свете Петке у Бољевцима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *