Промоција књиге “Старац Тадеј – Овде се стиче Рај”

У цркви Светог Марка у Београду, 13. октобра 2022. године говорило се о, како га народ доживљава, просијавшем оцу Тадеју.

На основу личних контаката, разговора и интервјуа, аутор и приређивач књиге “Старац Тадеј – Овде се стиче Рај”, Драго Вулиновић је души нашој подарио драгоцене записе о оцу Тадеју, те је тако срцем и говорио вернима који су се сабрали у Крипти храма.

Протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо је казивао о свом сусрету са старцем Тадејем и о милости Божјој да у сваком времену пошаље неког новог свештеномонаха који живи Богом и Јеванђељем. Да књига по обиму није велика, али је зато садржина велика, драгоцена, слушали смо од оца Санда. 

О књизи  и о самом аутору је говорио и г. Горан Петровић, у уметничком делу програма учествовало је “Златно звонце”, надалеко познато по ангелским гласовима и прикупљању средстава за потребите.

Парох цркве Светог апостола и јеванђелисте Марка, прота Сретен Младеновић са свештенством цркве пратио је програм и поздравио госте.

Програм је реализован са благословом високопреподобног архимандрита Нектарија, секретара Светог архијерејског синода и старешине цркве Светог апостола и јеванђелисте Марка.

Текст, фотографије и звучни запис: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

Драго Вулиновић, приређивач књиге

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *