Молебан за почетак школске године у јаковачкој цркви Вазнесења Христовог

На дан почетка Црквене Нове године, 14. септембра 2022. године, Свету Литургију у јаковачкој цркви Вазнесења Христовог је служио свештеник Александар Симић, а потом је служио Молебан за почетак школске године, за ученике нижих разреда Основне школе “Вожд Карађорђе”, у присуству директорице школе, гђе Зорице Митровић и наставног особља.  

Децо, будите Отаџбини на корист, Цркви на добробит, родитељима на понос

“Некада је у нашем народу био основни ред да пре сваког посла замолимо Господа за његов успешан завршетак и да га Господ благослови. Сабрали смо се данас на дан почетка Црквене Нове године, а и почетка ваше школске године да Господ благослови нову школску годину. 

Као ваш свештеник  желим да све светоотачке молитве које смо заједно узнели Богу, буду услишене. На првом месту да вам Господ дарује здравље, у срце усади љубав према науци коју учите и да вам подари разума да је усвојите и научите.

Желим да подсетим учитеље и наставнике да враћају децу  Светосављу, да не забораве да је устројитељ наших школа Свети Сава.  Дужни смо да децу васпитамо у  меру раста Христова, јер Христос каже Ја сам пут, истина и живот, ко за мном ходи неће ходити по тами.

Нека би Господ вама драга децо  даривао да увек будете  Отаџбини на корист, Цркви  на добробит, а родитељима на понос,” казао је јереј Александар Симић.

Текст, фотографије и звучни запис: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион 

Беседа оца Александра Симића:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *