Видовдан у Лаћарку

У уторак, 28. јуна 2022. године, прославили смо празник Светог пророка Амоса, Светог кнеза Лазара и Светих српских мученика – Видовдан.

Светом Литургијом је началствовао протопрезвитер Предраг Симић. За певницом су појали студенти Православног Богословског факултета Универзитета у Београду и дечји црквени хор “Архангел”.

Након заамвоне молитве, једнодушно смо ступили у литију до центра Лаћарка и спомен – бисте јунака са Кошара, господина Миленка Божића. Литију је предводио наш вероучитељ и старешина храма, презвитер Бранислав Дивљак. Испред спомен – бисте, а у част свих јунака који су погинули на бранику наше свете отаџбине, вршен је парастос после ког је наступила песма. Песмом су наши студенти, етно група “Храм” и дечји црквени хор “Архангел” прославили свете српске јунаке и тако им се захвалили што су своје животе положили за све будуће нараштаје, пројавивши ону безусловну љубав која заузврат не тражи ништа.

Видевши ову жртву, Господ је прославио наше свете јунаке, наградивши их венцима славе. Имајмо на уму да Мајка Србија почива на њиховим плећима и да ће је они вечно бранити.

Стефан Радишић, свршени богослов

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *