Патријарх Порфирије примио бискупа Јарослава Јаворника

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 15. јуна 2022. године у Патријаршијском двору у Београду Преузвишеног бискупа Словачке Евангелистичке Цркве а.в. у Србији г. Јарослава Јаворника.

У срдачном и пријатељском разговору Патријарх је истакао да су односи између Српске Православне Цркве и Словачке Евангелистичке Црквев а.в. традиционално добри, да се огледају у успешној заједничкој сарадњи по многим питањима и да служе као пример како хришћани, без обзира којој Цркви припадају, у свакодневним проблемима и изазовима треба да буду потпора и подршка једни другима.

Преузвишени бискуп Јаворник је захвалио Његовој Светости Патријарху на братском сусрету и статусу које ужива Словачка Евангелистичка Црква а.в. у Републици Србији за који је заслужна и Српска Православна Црква. Том приликом, бискуп Јаворник је упутио позив патријарху Порфирију на свечаности поводом стогодишњице стицања самосталности Словачке Евангелистичке Цркве а.в.

Пријему су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског; сениор сремски, свештеник старопазовачки и генерални архивар Игор Фелди, сениор банатски и свештеник јаношички Слађан Даниел Срдић, председник Свештеничке конференције, свештеник новосадски и председник Матице словачке у Србији г. Бранислав Кулик.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *