Капела у Казнено-поправном заводу у Сремској Митровици

Преподобна мати, Света Петко, моли Бога за нас…
Благословом нашег aрхијереја, Преосвећеног Епископа сремског Г. Василија, верношћу и добротом господина Александра Алимпића – управника, Казнено-поправни завод у Сремској Митровици богатији је за још једно молитвено собраније верних, покајаних, овоземаљски осуђених.
Митровачки затвор је прва затворска установа у Србији која је покренула верску наставу у затвору, а сада је прва и једина затворска установа у нашој земљи која има две капеле – једну из 1895. године у кругу затвореног дела завода и другу,нову, у полуотвореном делу у којој је у петак, 10.јуна, служен Акатист Свете Петке.
У капели, веома посећеној, акатист су служили архијерејски намесник сремскомитровачки протојереј Саво Ракита и затворски духовник протонамесник Љубомир Воларевић. За певницом су били вероучитељ Милан Симић и Бранислав М. Павков. Богослужењу су присуствовали и управник КПЗ Александар Алимпић са сарадницима.
Након акатиста,све присутне и управника поздравио је и захвалио им се прота Саво, а потом су свима подељене иконице и свеће.
Бранислав Павков

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *