Исповест свештенослужитеља и вероучитеља Архијерејског намесништва подунавског

У петак, 25. марта 2022. године, треће седмице Часног поста, свештенство и вероучитељи Архијерејског намесништва подунавског исповедили су се и причестили Светим тајнама Христовим у оквиру Свете Литургије пређеосвећених Дарова којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије, уз саслужење великог броја свештенослужитеља, вероучитеља и верног народа.

Одјекивао је звук црквених звона са храма Рођења Пресвете Богородице у Сремској Каменици када су сви присутни у дугачком шпалиру дочекали свог Епископа, а он се уз осмех полако кретао ка улазу у храм, поздрављајући и благосиљајући успут верни народ.

Света Литургија почела је у 9.30 часова, а за исповедника свештенства и вероучитеља ове године именован је високопреподобни архимандрит Стефан (Вучковић), настојатељ манастира Велика Ремета.

На крају богослужења, Преосвећени Епископ сремски г. Василије у беседи се осврнуо на посебност и великопосни карактер Литургије пређеосвећених Дарова у којој смо данас учествовали, заблагодаривши том приликом Господу и Светом Григорију Двојеслову (VI век), јер је управо он уобличио овај тип Литургије у форму која се служи и данас.

По изласку из храма, домаћин данашњег духовног сабрања, Архијерејски намесник подунавски, високопречасни протојереј – ставрофор отац Гавро Милановић, позвао је Епископа и све присутне на окрепљење и наставак литургијског сабрања уз духовне разговоре за трпезом љубави.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *