Најава: Завичајни музеј Рума

Завичајни музеј Рума у петак, 10. јуна 2016. године, у сали легата Миливоја Николајевића, приређује отварање изложбе од 60 фотографија, под називом “Пут свиле – нови изглед”, са почетком у 19 часова.
Пре више од 2000 година, сналажљиви и храбри становници Евроазије истражили су и успоставили неколико копнених и поморских путних рута које су повезивале значајне цивилизације Азије, Европе и Африке, а које су касније генерације назвале заједничким именом “Пут свиле”. НР Кина је предложила важну иницијативу заједничке изградње “Економског појаса Пута свиле” и “Поморског Пута свиле 21. века” што даје ново, савремено значење древном Путу свиле.
Кроз објективе фотографа, ова изложба приказује нови изглед предела Кине дуж древног Пута свиле – у новој ери, као и дух хуманости локалног становништва, “инклузивности, отворености и хармоније”, као потврду жеље кинеског народа да заједнички, са другим народима, граде “Појас и Пут”
После отварања изложбе (19.30), у лапидаријуму Музеја наступиће са репрезентативним програмом традиционалних кинеских борилачких вештина кунг фу академија “Chuen” из Лондона, кунг фу клуб “Шаолин” из Руме и винг чун клуб “Змајево гнездо” из Београда.
28 大漠驼铃 李强

38 草原春色  谢世安

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *