Састанак емитера електронских медија СПЦ у организацији Радија Српски Сион

Сремски Карловци 7. јун 2016.

Утврђене конкретне тачке сарадње електронских емитера СПЦ

Благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја и добротом Епископа сремског Господина Василија одржан је целодневни састанак емитера електронских медија Српске Православне Цркве, 7. јуна, 2016. године, у свечаној сали епархијског Двора у Сремским Карловцима. Састанку су присуствовали представници десет радио станица и једне телевизије.
Домаћин скупа био је Радио православне епархије сремске, Српски Сион, чији је главни и одговорни уредник, протопрезвитер Сретен Лазаревић, поздравио све присутне и позвао епископа да отвори састанак, најављујући потом и уводни говор др Марка Николића, помоћника директора Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама у Министарству правде Републике Србије.
На самом почетку, епископ сремски, Господин Василије, обратио се присутним емитерима електронских медија, позивајући их на истину, коју у данашње време СПЦ има могућност да искаже и путем медија, истичући то као један од важних циљева заједничке мисије.
Одмах затим, уследила је уводна реч др Марка Николића, у којој су исцрпљене врло значајне теме односа Цркве и државе, значаја црквених медија, као и начина помоћи црквеним медијима.
У програм рада састанка укључено је и представљање програма сваке радио станице посебно, као и предлози за даљу сарадњу и унапређење рада електронских медија СПЦ. Детаљније о томе, говорили су представници радија – Слово љубве, Беседа, Златоусти, Источник, Милешева, Славословље, Тавор, Благовесник, Глас, као и телевизије Храм.
Сви присутни усагласили су се да је за плодоноснији рад неопходно још веће јединство и боља сарадња, чиме се ствара погодно тле за унапређење рада сваког црквеног медија, а порука Цркве стиже до сваког слушаоца ширећи љубав и мир путем медија, као најзначајнијег средства јавног информисања.
Закључак се огледао у дефинисању конкретних тачака сарадње, при чему је договорено редовније састајање у будућности, тј. више пута годишње. Следећи састанак одржаће се крајем септембра, када ће се размотрити могућност оснивања удружења медија СПЦ, а предложен је и радни наслов – Заједница емитера СПЦ.
Мирослав Крсмановић

Listen Music – Embed Audio –

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *