Годишњи парастос уснулој у Господу попадији Валентини

„Што око не виде и ухо не чу, и у срце човеку не дође, оно припреми Бог онима који Га љубе“ – један од бесцених бисера Неба су наведене речи духовне ризнице Цркве Христове у Светом Писму са којима нас Бог учвршћује у вери, крепи у нади и теши у тузи, идући ка ономе што очекујемо након смртнога часа.

У припреми и очекивању тога часа, призвани смо и позвани да као добре и верне слуге Господа нашега обрађујемо башту своје душе рађајући плодове достојне покајања – цветове делатне љубави ка Богу и ближњима.

Душу упокојене попадије Валентине испуњену таквим цветовима делатне љубави и вере, благи, човекољубиви и премудри Бог наш, преселио је у Своју рајску башту 3. марта 2021. године, неколико дана након рођења другог детета – девојчице Саре.

Светом Литургијом, у храму Св. апостола Петра и Павла, на дан годишњице од упокојења попадије Валентине, 3. марта 2022. године, са почетком у 9 часова, началствовао је Архијерејски намесник пећиначки јереј Бојан Мијановић, парох пећиначки, уз саслуживање јереја Слободана Мицића, пароха обрешког, јереја Милана Симића, пароха новокарловачког, јереја Милана Томашевића, пароха огарског и јереја Стефана Сремца, пароха прховачког и сремскомихаљевачког. Својим умилним појањем лепоти богослужења допринео је окупљени верни народ на челу са г. Марком Палежевићем из Обрежа, студентом Православних теолошких докторских студија у Солуну. Учешће у Светој Литургији имала је породица упокојене попадије – супруг јереј Саша Милијашевић, парох доњетоварнички, са децом Павлом и Саром, родитељи упокојене, ближа родбина и кумови.

Након Свете Литургије учињен је у Светоме храму парастос упокојеној попадији Валентини, а на голубиначком гробљу освештано је крсно знамење на надгробном споменику и учињен је мали помен упокојеној.

Обећану радост оних који љубе Господа душа блаженоуснуле попадије нека има у рајској башти Оца Небеског а породица, родбина и пријатељи, странствујући на земљи, утеху у тузи, мир у души и радост у Васкрсломе Господу, до поновног сусрета са најмилијима!

 

Приредио: јереј Слободан Мицић, прив.парох обрешки

Извор : Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *