Дани словенске културе у Сремским Карловцима

Поводом обележавања Св. равноапостолне браће Кирила и Методија, благословом Његовог Преосвештенства Господина Василија, Епископа сремског, Удружење српско-руског пријатељства и Саборна црква у Сремским Карловцима организовали су Дане словенске културе, 28. и 29. маја, у Сремским Карловцима.
Бденије у Саборној цркви Св. оца Николаја у Сремским Карловцима у суботу 28. маја служио је старешина храма, протојереј Јован Милановић, уз молитвено присуство Његовог Преосвештенства, Епископа сремског Господина Василија. Богу у славу удруженим гласовима појали су хорови „Св. Стефан Дечански“ из Новог Сада и црквени хор „Бранислав Нушић“ из Косовске Митровице, као и ученици Карловачке богословије. Након бденија, у 19 часова, сабрани народ имао је радост да чује наступ гостујућег хора из Косовске Митровице, чији су чланови предвођени диригентом Петром Ракићем извели низ духовних и световних композиција.
У недељу, 29. маја, Сремске Карловце посетила је делегација из сестринске нам Русије, предвођена Његовим Високопреосвештенством Господином Димитријем, Митрополитом тобољским и тјуменским.
OПШИРНИЈЕ: http://www.eparhija-sremska.rs/
С. Лакетић, З. Зимоња, М. Јањић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *