Освећење новог крста и звона у Јарковцима

Дана 31. децембра 2021. године, након вечерњег богослужења у привременој капели на црквеном плацу у Јарковцима, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије освештао је ново црквено звоно и часни крст за храм Светих апостола Петра и Павла.

Том приликом, за певницом су појали архијерејски намесник сремскокарловачки јереј Слободан Вујасиновић, јереј Александар Раденковић парох љуковачки и ђакон Горан Власац. Вечерње је служио јереј Немања Мартиновић, парох инђијски. После вечерњег богослужења Његово Преосвештенство је освештао ново црквено звоно и часни крст.

Након освећења Преосвећени Епископ сремски се обратио архипастирском беседом утехе, наде и радости што је са народом Божијим и што дели радост овог догађаја и наступајућег празника Рођења Богомладенца. Верни народ се потом, заједно са својим епископом, послужио за трпезом љубави, спремљеној од руку  наших мајки.

Захваљујемо се Његовом Преосвештенству на љубави и труду што је са својим народом поделио радост долазећег Божића. Захваљујемо се и верном народу који је прикупио средства за звоно и часни крст.

Текст и фотографије: јереј Зоран Малешевић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *