Одржан концерт подмлатка Црквеног Пјевачког Друштва “Острог” из Нових Бановаца

Дана 26. децембра 2021. године у 18 часова, на празник Материца, у новобановачком храму одржан је традиционални концерт подмлатка Црквеног Пјевачког Друштва” Острог” из Нових Бановаца посвећен свим мајкама (женама) које се својим животом угледају на Пресвету Богомајку која нам је својим Породом подарила Спаситеља Господа Исуса Христа.

Поред многобројних школских обавеза наши најмлађи чланови Литургијске заједнице сваке недеље са својим хоровођом, госпођицом Милицом Ратковић, одржавају хорске пробе на којима се уче црквеној песми, молитви и негују оно што је најважније, а то је долазак на Свету Литургију коју често украсе својом песмом.

Овогодишњи наступ свима нам је причинио велику радост. Песме које су изнели биле су духовонг и световног карактера. Свако извођење завршено је громогласним аплаузом народа који се у храму скупио у великом броју упркос киши која је тога дана непрестано падала. Заиста, наша парохијска заједница управо овом децом и њиховом песмом сведочи оне библијске из Псалтира: “Из уста деце и одојчади начинио си себи хвалу…” Пс 8, 3.

На крају овога извештаја, у име свих нас који уживамо у Вашој песми, желим да диригенту Милици Ратковић и свој деци која су певала, која певају и која ће певати у нашем дечијем црквеном хору кажем једно велико ХВАЛА!

Светштеник Александар Класнетић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *