Прослављен празник Светог оца Николаја Мирликијског и празник деце – Детињци

У недељу, 19.12.2021.године, у препуној цркви Светог првомученика и архиђакона Стефана у Сремској Митровици, прославили смо празник Светог оца Николаја Мирликијског – Чудотворца и празник деце – Детињци. Ово је била лепа прилика када се празник деце спaја са једном од највећих слава код нашег народа, па се тако наша црква испунила како људима, тако и децом.

Света литургија је започела у 09:00 часова. Началствовао је протонамесник Андрија Авакумовић уз саслужење протојереја Владимира Недељковића и ђакона Александра Цигановића. За певницом је појао верни народ, који редовно долази у нашу цркву.

На причастном су наступиле чланице црквеног хора „Светосавци“, отпевавши песму „Ми смо деца неба“. Након њиховог наступа, причешћа свештеника и верника, пререзани су славски колачи и честитана је слава свима онима који славе патрона своје породице, Светог Николаја Мирликијског, заштитника деце и морепловаца. Ове године смо везали нашег црквењака Николу Василијевића, који је обећао да ће и даље бити добар и вредан, да ће долазити у нашу цркву и помогати свештеницима.

Благодарни смо Богу што нас је сабрао у овај свети дан и у радости ишчекујемо настапајуће празнике, посебно најрадоснији празник Христовог рођења – Божић.

Текст: ђакон Александар Цигановић

Фотографије: Страхиња Трогрлић, студент прве године на ПБФ – у, универзитета у Београду

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *