Ученици СТШ „Миленко Брзак- Уча“ учесници литургијског сабрања у Храму Сабора српских светитеља у Руми

У недељу XXV по Духовима, 12. 12. 2021. године, а уочи празника Светог Андреја Првозваног, ученици наше школе су са вероучитељем Стефаном Недићем учествовали у Светој Литургији и причестили се Светим Христовим Тајнама. Такође, у пратњи једног дела ученика били су и њихови родитељи.

Ученике је по савршавању сабрања, поздравио и заблагодарио на доласку у сигурно место на целој васељени, а то је Храм Божији, старешина храма, протојереј Бранислав Мишковић. Парохијски свештеник наше школе, отац Вујадин Савић је умолио све нас да пренесемо поздраве домаћину наше школске куће, директорки Весни Илић и целом колегијуму управе школе, професорима и ученицима који из оправданих разлога нису стигли у храм. Ни снежно јутро није засметало храбрим ученицима да дођу и принесу молитве за све потребите, верујуће и неверујуће хришћане; за напредак сваке врсте и, разуме се, напослетку, свој лични.

Пригодно послужење припремио је старешина храма, заједно са члановима овдашње хришћанске заједнице, али и родитеља који су учествовали у прислуживању трпезе љубави.

Засигурно смо, једним срцем, једнодушно, најискреније, онако „никео- цариградски“, обећали да ће циљ верске наставе коју похађамо бити – Света Литургија, „парче Небеског царства, овде на земљи.“ Без ње смо, у сваком смислу, непотпуни.

Текст и фотографије: вероучитељ Стефан Недић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *