Прослава Светог Луке у Прогару

Свети апостол Лука торжественом Литургијом је прослављен у недељу 31. октобра 2021. године у прогарској цркви Светог архангела Гаврила. Светом Литургијом началствовао је јереј Бранислав Јовановић парох прогарски, док су мирјани одговарали за певницом.

После Литургије празнично слово о Светом апостолу Луки произнео је отац Бранислав, а затим је пререзао славске колаче. Међу свечарима је била и породица господина Кристијана чија је супруга Рускиња, за пример свима нама: две билзнакиње, два близанца и најмлађи син у рукама мајке учествовали су у Литургији, причестили се Светим Тајнама и принели колач Светом апостолу и јеванђелисти Луки.

Да се слава чува, да се породица чува, да водимо рачуна ко смо и шта смо и да живимо Христовом Јеванђељем, порука је оца Бранислава из красне обновљене цркве Светог архангела Гаврила уз коју је у порти сређена и парохијска сала за потребе народа овог сремског села.

Након Литургије имали смо прилику да обиђемо и просторије у којима живи свештеничка породица. После хаварије са водом и поплаве у свим просторијама, не кривицом њених житеља, парохијска кућа се обнавља и у њој ће бити отклоњени сви недостаци.

Да се брату у невољи помогне, потрудило се Архијерејско намесништво земунско. 

Благодаримо Зорици Зец за достављен извештај

Извор: Радио Српски Сион

Звучни запис: јереј Бранислав Јовановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *