Слава дечијег црквеног хора “Благослов” из Сремске Митровице

ДЕЧИЈИ ЦРКВЕНИ ХОР БЛАГОСЛОВ ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ

ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ,

ПРАЗНИК ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ

Дечији црквени хор Благослов прославља Пресвету Богородицу као своју заштитницу и заступницу пред Господом, па на празник Њеног Покрова деца усрдно приносе славске дарове и одржавају свечани концерт у то име и у Њену част. Храм Светих Кирила и Методија у Сремској Митровици је храм где се ова деца окупљају и где певају на светим Литургијама, а како обичај налаже да се слава прославља у својој кући и у своме дому, славски колач је ту освећен и пресечен! Домаћин славе традиционално је неко дете из хора са својом породицом, а то је овог пута била породица Младена Игњатовића који је члан од оснивања, пуних осам година.

Духовник хора протојереј-ставрофор Саво Ракита заједно са децом најпре је осветио и пресекао славски колач, а после поучне беседе и добродошлице позвао је све присутне да се препусте овим малим модерним апостолима и проповедницима наше вере Православне. Када вам деца поју о Господу, о Богомајци, о Србији, Домовини и Дедовини то је уистину тако.

Диригент хора госпођа Тамара Пајкановић са својим Благословцима припремила је за ову свечану прилику шест нових ауторских песама. Сем нових песама, новина је и то да су се деци на њиховој слави прикључили и чланови певнице Храма и заједно са њима певали што је свима донело посебну радост.

Текст: Дејан Мостарлић

Фотографије: Пријатељи хора Благослов

Извор: Радио Српски Сион

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *