Прослављена слава Архијерејског намесништва румског

Архијерејско намесништво румско је у суботу, 9. октобра 2021. године, у великој духовној радости прославило своју славу – Светог апостола и јеванђелиста Јована Богослова.

На дан празника служено је вечерње богослужење у храму посвећеном Светом Николају Мирликијском у Добринцима, са почетком у 18.00 часова.

Вечерњим богослужењем началствовао је протојереј Бранислав Мишковић уз саслужење јереја Владимира Јездића и јереја Марка Јањића.

За певницом су појали свештеници и вероучитељи румског намесништва.

На крају вечерње службе, приликом освећења славског обележја, принете су молитве благодарења Богу и светитељу.

Надахнутом беседом присутним оцима и вероучитељима обратио се отац Бранислав, подсетивши да је најважније од свега имати љубави према свима. Да је сам Бог љубав и да смо дужни да у љубави пребивамо, угледавши се на љубљеног ученика Господњег апостола и јеванђелиста Јована, који је своју главу наслонио на груди Христове.

Након вечерње молитве сви присутни су се упутили у салу храма Светог Николаја, где је приређена трпеза љубави, за коју се постарао парох добриначки протојереј ставрофор Ђорђе Павловић.

Присутнима, за трпезом се речима благодарности обратио архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен Лазаревић, најпре заблагодаривши светитељу на овом сабрању а потом и домаћину на топлом дочеку.

Прота Сретен је у свом обраћању посебно скренуо пажњу на значај служења Свете Литургије као центра откривења љубави Божије и непресушног извора благодати, исцељења и утехе, у сваком периоду а посебно сада када се боримо са искушењем Ковид вируса.

Текст приредио Милош Петровић, студент ПБФ у Београду

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *