Патријарх српски примио Амбасадора Грчке у Србији

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 7. септембра 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију Јоргоса Дјакофотакиса, амбасадора Републике Грчке у Републици Србији.    

У срдачном и пријатељском разговору Патријарх српски Порфирије је нагласио да Српска Православна Црква са захвалношћу памти братску солидарност и свесрдну помоћ грчког народа у тешким тренуцима по српски народ. – Сада, када је Република Грчка поред пандемије суочена и са ватреним стихијама Српска Православна Црква ће сходно могућностима притећи у помоћ сестринској Грчкој Православној Цркви и братском грчком народу, истакао је патријарх Порфирије.

Амбасадор Дјакофотакис је захвалио патријарху Порфирију на љубави коју гаји према грчком народу и труду који улаже у неговање братских односа Срба и Грка.

Пријему су присуствовали изабрани Епископ марчански архимандрит Сава, шеф Кабинета Патријарха српског; г. Димитриос Михалис, први секретар Амбасаде Републике Грчке; и ђакон др Александар Прашчевић, секретар Кабинета Патријарха српског.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *