Патријарх српски примио амбасадоре Канаде и Аустралије

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 13. јула 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију Џајлса Нормана, амбасадора Канаде, и Њену Екселенцију Рут Стјуарт, амбасадорку Аустралије у Републици Србији.

Предстојатељ Српске Православне Цркве и амбасадори Канаде и Аустралије су разговарали о српским исељеницима и избеглицама који су свој нови дом нашли у Канади и Аустралији, где су саградили православним цркве и манастире како би задовољили своје духовне потребе и истовремено сачували верску традицију својих предака.

Уважени амбасадори су захвалили Патријарху српском за уприличен пријем и пријатељски разговор током кога су, такође, изразили жељу да чују став Патријарха српског г. Порфирија поводом актуелних проблема у региону. Патријарх Порфирије је тим поводом истакао да је Српска Православна Црква чврсто посвећена превазилажењу подела и сукоба, као и да се не сме дозволити стереотипна и манипулативна стигматизација било ког народа на Балкану чиме се наноси велика штета како истини тако и међуверском и међунационалном суживоту.

Пријему су присуствовали службеник Амбасаде Канаде г. Владан Миладиновић, службеница Амбасаде Аустралије гђа Ирена Милојковић и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон Александар Прашчевић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *