Предавање на тему – канцер, болест савременог доба

У светосавској сали парохијског дома при Храму Свете Петке у Сурчину организовано је предавање на тему – Канцер, болест савременог доба.
Домаћин сабрања јереј Страхиња Голијан је поздравио госте, уваженог протојереја-ставрофора др Драгомира Санда, духовника при Цркви Ружици и радиолога др Бојану Крајновић.

У првом делу предавања др Крајновић је говорила о самој болести коју медицина познаје у две стотине различитих облика и која узима свакодневно данак код деце, младих и старих. У излагању пажња је посвећена непосредним узрочницима ове опаке болести, али је указано и на неопходне превенције.
Сама статистика развоја болести забрињава и озбиљно опомиње о нашем односу према телу и души.
Званична медицина је дала свој став о благотворном дејству православног поста који утиче на оздрављење организма.
Значајни делови предавања односе се на превенцију и скрининг прегледе.
У другом делу предавања говорио је отац Сандо са духовног становишта о нашем телу и духу, о превенцији за болест – пре свега о радости која нам недостаје, а затим о јеванђељском начину живљења, литургијском сабрању, причешћивању, наравно Посту и Молитви.
У свом излагању, отац Сандо је изнео и нека искуства о излечењима болесних пред моштима Свете Петке у цркви на Калемегдану, али је исто тако казивао и о великом исцелитељу, Божјем угоднику Светом Нектарију Егинском.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *