Освећени темељи храма у Новој Пазови

На Оданије Педесетнице, у суботу 26. јуна 2021. године у 16:00 часова извршен је Чин освећења темеља за нову цркву у Новој Пазови. Црква ће бити посвећена Светом првомученику и архиђакону Стефану, а заветна слава ће бити Света мученица Недеља.

Освећење су извршили Епископ сремски Господин Василије и Епископ канадски Господин Митрофан уз учешће архијерејских намесника Епархије сремске: протојереја-ставрофора Саве Раките (сремскомитровачко), протојереја-ставрофора Радомира Мишића (шидско), протојереја Сретена Лазаревића (румско), протојереја Страхиње Голијана (земунско), јереја Слободана Вујасиновића (сремскокарловачко),  домаћина, протојереја Зорана Јовића арх. намесника старопазовачког и епархијског  ђакона Горана Власца. Појао је хор храма Свете Петке “Свети владика Николај Српски” из Нове Пазове. Беседу је произнео Епископ Василије, говорећи о црквама као сведоцима вере у нашем народу и непроцењивом благу који све нас окупљају око камена крајеугаоног – Господа Исуса Христа.

Епископ Василије је још нагласио да ће се у овом храму и крштавати и венчавати наша деца, али и саучествовати у Евхаристијској заједници причешћујући се из исте Чаше и једући од Једног Тела Христа Бесмртнога и Цара Нашега.

Неизмерна захвалност је исказана господину Раденку Ђуричићу, ктитору овога храма, као ономе који подражава све оне задужбинаре који су остали забележени у историји и Вечности.

Током трпезе љубави поред будућег храма, протојереј Зоран Јовић, арх. намесник старопазовачки се захвалио прво Епископима Василију и Митрофану на љубави и благослову на данашњи дан, а затим и свештенству, верном народу,  представницима Општине, Војске и Полиције и свима који су себе уградили у ово Богоугодно започето дело.

Текст: ђакон Светогор Сандић
Фото : “Стоја” Нова Пазова

Извор: Радио „Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *