Фарбање и украшавање јаја у Вазнесењском храму у Руми

На Велики Петак, 30. априла 2021. године, порту храма Вазнесења Господњег у Руми испунили су многобројни малишани који су се са радошћу одазвали позиву њихових духовних отаца, оца Драгана Арсеновића и оца Ђорђа Санчанина.

По окупљању малишана, отац Ђорђе Санчанин је повео малишане у храм, обраћајући им се речима љубави, појашњавајући им значај данашњег дана, као и величину великог, радосног празника, светску радост Светлог Христовог Васкрсења.

Након обиласка храма, дружење је настављено у парохијској сали, у радионици осмишљеној у духу празника. Украшавање јаја је представило посебну радост, јер веште дечије ручице су једине које могу допринети да украшена јаја пре свега засијају љубављу и топлином. Уследило је и послужење за све малишане и њихове родитеље.

У знак благодарности за учешће, отац Ђорђе је малишанима поклонио Благодарнице, сваког благословио и пожелео да се дуго година сви окупљају у здрављу и радости.
Засигурно је ово један од дана који ће остати урезан у странице њиговог живота не као чињеница, већ као удео у изобиљу божанских дарова, подсећајући на завршно одредиште заједнице у Христу и учествовање у Његовој благодати.

Текст и фотографије: Мирјана Босић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *