Патријарх српски примио Шефа Мисије Савета Европе

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 13. априла 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију Тобијаса Флесенкемпера, шефа Мисије Савета Европе у Републици Србији.  

Средишна тема отвореног разговора, вођеног у пријатељском духу, била је везана за међуверску сарадњу. Предстојатељ Српске Патријаршије са задовољством је истакао да Српска Православна Црква негује добре односе са поглаварима и представницима свих традиционалних цркава и верских заједница у региону.

Разговарано је и о одговорности свих заједница у решавању климатских и еколошких проблема са којима се суочава читав свет. Патријарх је истакао да је земља Божја творевина која нам даје услове за живот, па је стога наша обавеза да се о њој бринемо на одговарајући начин. Господин Флесенкемпер је истакао да је Канцеларија Савета Европе у Београду спремна на сарадњу са Српском Православном Црквом по поменутим питањима.

Господин Флесенкемпер је такође поздравио посвећеност вредностима Савета Европе по питању равноправности и разноликости, а Светејши Патријарх је са интересовањем саслушао обавештење о референтном оквиру Савета Европе о компетенцијама за демократску културу као основу квалитетног образовања за све.

Извор: СПЦ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *