Темељи храма Светитеља Максима Бранковића у Јарковцима

Милошћу Божијом и Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, 9. 4. 2021. године, освештан је постављени Крст и земљиште за храм Светитеља архиепископа српског Максима Бранковића у Јарковцима.

Чином освештења началствовао је Његово Преосвештенство Г.Г. Василије уз саслуживање високопреподобних архимандрита гргетешког Доситеја Миљкова и крушедолског Саве Јованчевића, протојереја-стврофора проф. Драгомира Санда, протојереја-ставрофора Петра Јованчевића и ђакона Ђорђа Милидрага.

Председник Општине Инђија господин Владимир Гак са представницима Јавног сектора узели су молитвено учешће. Благоверни и христољубиви народ јарковачки сверадосно је дочекао почетак и испуњење времена за подизање храма у селу.

Захваљујемо се Његовом Преосвештенству на молитвеној бризи за народ јарковачки, Општини Инђија, као инвеститору изградње храма, и народу који је подржао подизање Светиње у селу Јарковци.

У видео запису у прилогу послушајте део беседе Преосвећеног Епископа сремског г. Василија, коју је произнео овом приликом.

Текст: јереј Зоран Малешевић

Фотографије и видео запис: ђакон Горан Груловић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *